custom-header

Lupaavat ja lahjakkaat pelaajat tulevaisuudessa

Lupaavat ja lahjakkaat pelaajat tulevaisuudessa

FK Vardar on Makedonian pääkaupunkia Skopjea edustava jalkapallojoukkue, ja se on myös tilastojen valossa maan merkittävin jalkapalloseura. Se perustettiin vuonna 1947 silloiseen Jugoslavian sosialistiseen liittotasavaltaan.

Kun Makedonia itsenäistyi vuonna 1992, FK Vardar jatkoi menestyksekästä kulkuaan maan johtavien joukkueiden joukossa. Niinpä ei ole mikään ihme, että seura on ollut myös monen menestyneen jalkapalloilijan kotijoukkue. Historian saatossa seurassa on pelannut monta legendaarista nimeä, mutta myös Vardarin nykypelaajat ovat kovaa kastia. Heistä kerrotaan hieman tarkemmin seuraavaksi.

Tome Pachovski

Tome Pachovski (s. 1984 Makedoniassa) on FK Vardarin maalivahti. Vaikka hänellä on ikää jo yli 30 vuotta, ei se tunnu tämän varmaotteisen veskarin menoa haittaavan – päinvastoin. Itse asiassa joukkueen mieleenpainuvimmat hetket minulle ovat pitkälti juuri upean maalivahtityön ansiota. Pachovski aloitti uransa FK Pelisterin riveissä vuonna 1999 ja pelasi siellä aina vuoteen 2005 saakka. Hän kävi tämän jälkeen kokeilemassa pelaamista myös Kreikan ja Serbian puolella, kunnes asettui vuonna 2008 pelaamaan nykyisessä seurassaan FK Vardarissa.

Filip Gachevski, Goran Popov ja Darko Velkovski

Gachevski (s. 1990), Popov (s. 1984) ja Velkovski (s. 1995) edustavat jo joukkueen keski-ikäistä ryhmää, mutta ovat osoittautuneet ensisijaisen vahvoiksi lenkeiksi omilla pelipaikoillaan. Esimerkiksi Popov omaa kokemusta myös ulkomailla pelaamisesta AEK Athensin riveissä Kreikassa. Lisäksi hän pelasi monen muun makedonialaisen tavoin myös Serbian Red Star Belgradin riveissä vuonna 2004.

Zlatko Tanevski

Aivan oma lukunsa FK Vardarissa on joukkueen kapteeni Zlatko Tanevski, joka on syntynyt vuonna 1983 Makedonian pääkaupungissa Skopjessa. Voidaan siis hyvällä syyllä sanoa, että Tanevski edustaa varsinaista kotiseuraansa. Seura ei ole kuitenkaan ainoa skopjelainen joukkue, jossa hän on pelannut, sillä hän itse asiassa siirtyi Vardarin riveihin Cementarnicasta, joka on toinen skopjelainen seura.

Tanevski on luotsannut joukkuettaan varmoin ottein, ja hänelläkin on takanaan myös ulkomaan komennuksia esimerkiksi Puolan ja Kiinan jalkapalloliigoista.

Boban Grncharov

Joukkueen 2. kapteenina pelaava keskuspakki Boban Grncharov (s. 1982) on myös merkittävä nimi. Hänkin on Tanevskin tavoin kotoisin Skopjesta. Hän aloitti uransa kaudella 1998-1999, mutta jo vuonna 2000 hän siirtyi pelaamaan Serbian puolelle OFK Belgradiin. Hän pelasi myös Jugoslavian ensimmäisessä sarjassa, kun taas Makedonian maajoukkueeseen hän pääsi ensimmäistä kertaa 20 vuoden iässä.

Muita nimiä

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi voi mainita vielä pitkän listan muitakin lupaavia nimiä, kuten esimerkiksi Hovhannes Hambardzumyanin, ukrainalaisen Yevhen Novakin ja Vladica Brdarovskin. Serbian vahvistus Matija Kobetić ja Dejan Blazhevski tuovat niin ikään suuren määrän osaamista.

Lisäksi Armenian vahvistus Artak Dashyan, Jasir Asani, Nikola Gligorov, Boban Nikolov ja esimerkiksi Hristijan Denkovski ovat huippuluokan taitureita. Kenties tärkeämpää kuitenkin kuin yksittäisten pelaajien nimien esille nostaminen on joukkueen saumaton yhteispeli, joka on tuonut sille jo paljon menestystä ja varmasti lisää on myös vielä tulossa.