custom-header

FK Vardarin parhaat pelaajat

FK Vardarin parhaat pelaajat

Tilastojen valossa voidaan helposti luoda silmäys tämän Makedonian pääkaupungin Skopjen jalkapallojoukkueeseen. Tervetuloa sivustolle komiti.fi lukemaan lisää FK Vardarin parhaista pelaajista.

Dejan Blazhevski

Ranking-listan ykkössijaa pitää hallussaan Dejan Blazhevski, joka pelaa Vardarissa vasempana hyökkääjänä. Hän on syntynyt Skopjessa vuonna 1985, joten hän on tällä hetkellä 32-vuotias. Blazhevski on ennen FK Vardaria pelannut myös muun muassa Pelisterissä, Bregalnica Delčevossa sekä myös Kreikan Agrotikos Asterasissa.

Hän pelasi kansainvälisen debyyttiottelunsa vuonna 2012 Sloveniaa vastaan käydyssä ystävyysottelussa. Makedonia voitti ottelun tuolloin luvuin 3-2. Ensimmäisen maalinsa hän ampui niin ikään ystävyysottelussa Puolaa vastaan vuonna 2012. Hänen panoksensa ei kuitenkaan valitettavasti tuonut Makedonialle voittoa, sillä ottelu Puolaa vastaan hävittiin 4-1.

Filip Ivanovski

Heti kakkosena ranking-listalta löytyy kaikille makedonialaista jalkapalloa seuraaville varmasti tuttu nimi, joka on Filip Ivanovski. Hän on myös syntynyt v. 1985, joten hän on Blazhevskin ikätoveri. Hänen uransa menestyskausi alkoi Puolan Varsovassa vuonna 2008, jolloin hän ampui ensimmäisen maalinsa Foreign Stars -turnauksessa.

Hovhannes Hambardzumyan (Armenia)

Pistelistan kolmantena komeileva nimi on puolestaan ulkomaalaisvahvistus Armenian Hovhannes Hambardzumyan. Hän on kahta edellä mainittua pelaajaa muutaman vuoden nuorempi, ja hän on syntynyt vuonna 1990 Armeniassa. Hänen uransa alkoi Banants Yerevanin kuuluisasta jalkapallokoulusta, jossa hän kävi koulua ja opiskeli lapsena.

Vuonna 2008 hän pelasi Banants-nimisessä joukkueessa Armenian mestaruusliigassa, jossa hän debytoi elokuun 23. päivänä. Banantsit olivat tappiolla, ja peliaikaa oli enää 6 minuuttia jäljellä, kun Hovhannes otettiin vaihtopenkiltä mukaan peliin. Hän ratkaisi ottelun lopulta seuransa eduksi. Vuonna 2014 Hambardzumyan lopulta solmi nykyisen sopimuksensa FK Vardarin kanssa kaudelle 2016-2017.

Juan Felipe (Brasilia)

Hieman eri ilmansuunnasta on kotoisin Vardarin toinen menestynyt ulkomaalaisvahvistus, nimittäin brasilialainen Juan Felipe Alves Ribeiro, joka tunnetaan paremmin Juan Felipenä. Hän on syntynyt vuonna 1987 ja pelaa FK Vardarissa keskushyökkääjän pestillä. Kotimaassaan Felipe pelasi kahdessa joukkueessa, Santo Andressa ja Red Bull Brasilissa. Vuonna 2012 hän muutti Boliviaan, pelasi Oriente Petroleron riveissä yhden kauden verran ja vaihtoi sitten Brasilian ammattilaisliigaan Sao Carlosiin.

Brasilia on jalkapallon suurvalta, joten makedonialaiset olivat varmasti tyytyväisiä, kun saivat Felipen riveihinsä juuri sopivasti kaudelle 2016-2017. Hinta ei tosin varmastikaan ollut pienimmästä päästä. Ennen Makedonian komennustaan Felipe ehti pelata myös Bulgarian CSKA Sofiassa kaudella 2014-2015.

Artak Harutyuni Dashyan (Armenia)

Joukkueen toinen armenialaisvahvistus, vuonna 1989 syntynyt Dashyan pelaa FK Vardarissa keskikenttäpaikkaa, ja hän on mukana myös Makedonian maajoukkueessa. Taituri on käynyt Shengavitin jalkapallolukiota ja valmistunut sieltä vuonna 2006. Hän aloitti uransa Armenian ykkössarjassa vuonna 2007. Tämän jälkeen hän pelasi ammattilaisena useassa joukkueessa, kunnes teki vuonna 2014 lopulta kahden vuoden sopimuksen FK Vardarin kanssa.

Boban Grncharov

Vielä voidaan yksi nimi nostaa esille FK Vardarin pistetilaston kärjestä, nimittäin Boban Grncharov. Tämä vuonna 1982 syntynyt makedonialainen pelaa keskuspakin paikkaa. Hän on kotoisin Skopjesta ja aloitti uransa suoraan Vardarin riveissä kaudella 1998-1999. Vuonna 2000 hän siirtyi Serbiaan pelaamaan OFK Belgradissa, minkä jälkeen hän on pelannut miltei kymmenessä eri joukkueessa ammattilaisena, kunnes viimein ”palasi kotiin” FK Vardariin kaudella 2014-2015.

Joukkue on tiimi

Muitakin mainitsemisen arvoisia nimiä on paljon, kuten vaikkapa Cesar Romero (USA), Aco Stojkov tai Blagoja Ljamchevski. Vaikka yksittäisiä pelaajia voidaankin vertailla erilaisten tilastojen valossa, on jokaisella fanilla varmasti myös aivan omat suosikkipelaajansa. Kannattaa myös pitää mielessä, että joukkueessa on aina tärkeintä puhaltaa yhteen hiileen, joten sooloiluun ei ole varaa.